Google Penguin 4 Large

Google Penguin 4.0: real-time en onderdeel van het core search algoritme

Voor het eerst in bijna twee jaar tijd heeft Google het Penguin algoritme een update gegeven. Dit is ook meteen de laatste officiële update die Google aan dit algoritme meegeeft, aangezien Penguin vanaf nu een real-time signaal is geworden van het core search algoritme van Google. Hierdoor zullen we vaker Penguin-achtige updates zien in de zoekresultaten van Google.

Wat is Google Penguin?

In 2012 werd Penguin voor het eerst als update aangekondigd.

Google Penguin is het algoritme van Google die de kwaliteit van links tussen websites beoordeelt, met als doel black-hat SEO technieken en spam-achtige websites af te straffen. Wanneer de links van dermate slechte kwaliteit zijn, kan de website een Google penalty ontvangen. Deze penalty houdt in dat de website lager in de ranking van de zoekresultaten terechtkomt. Het gevolg hiervan is dat er uiteindelijk minder verkeer naar de website wordt doorgestuurd vanuit de Google zoekresultaten.

Google Penguin goes real-time

Google heeft vandaag aangekondigd op hun blog dat Penguin nu onderdeel is van hun core algoritme. Daarnaast geven ze aan dat Penguin vanaf nu een real-time update is. Dit wil zeggen dat zodra Google links naar jouw website ontdekt, of dit nu goede of slechte links zijn, het Penguin algoritme deze links real-time analyseert. Dit bekent dat rankings hierdoor ook real-time zullen veranderen.

Google geeft aan dat de Penguin 4.0 update vanaf vandaag wereldwijd zal worden uitgerold. Er is niet aangegeven hoe lang het gaat duren voordat de update volledig is uitgerold, maar de verwachting is dat dit niet langer dan een aantal weken zal gaan duren.

FD Gazellen Award 2015 en 2016!